retete culinare

curcan umplut

Ingrediente

Un curcan ( de pregerabil cat mai tanar ). Pentru umplutura : o ceapa violet, o mana de de ciuperci proaspete, o mandarina in sferturi, si un mar in felii, ii da aroma si-l pastreaza moale .

 
retete cu poze
 

Preparare

Aceasta reteta a fost postata de little coffee.


Pentru poza si mai multe detalii vizitati linkul unde a fost postata retata : Forum culinar eGustos


Greeeuuuu maxim!! Il iei, il dezgheti, daca il ai proaspat sari la urmatoarea etapa.


Il pui o noapte in vin alb cu sare, piper,coriandru, enibahar, boia, o ceapa taiata in sferturi( eu am pus o bere in loc de vin) pana te culci mai invarti la curcan sa stea in marinata pe toate partile( aceasta parte nu trebuie sa lipseasca daca ai un curcan de tara, ca-ti vei rupe dintii in el, ba chiar nu ar strica sa storci vreo doua lamai sau portocale in marinata). Il scoti, il stergi,bagi in cavitatea abdominala tot ce am spus eu mai sus( ceapa, mandarina, mar, ciuperci, eu preferam sa nu bag ciuperci si sa pun frunze de telina, dar am intalnit opozitie).


 


Apoi il freci cu sare si piper si boia, il lasi jumatate de ora timp in care incingi cuptorul, il pui in cuptor cu zeama de la marinata( doar zeama nu si legumele), si-l ungi cu ulei peste tot( eu am dat cu mana).


Daca nu ai probleme cu colesterolul bagi pe sub pielea curcanului niste unt. Se poate unge insa si cu unt.


In cuptor cu foc puternic 30-40 de minute, apoi mediu pana se face, daca ai congelat, ai si termometru care sare el, daca e facut. periodic il ungi cu sosul din tava, cam la 30 minute si cam la 10 in ultima jumatate de ora).




 

Mentiuni

Aceasta reteta a fost postata de little coffee. Pentru poza si mai multe detalii vizitati linkul unde a fost postata retata : Forum culinar eGustos
Timp preparare : 90 minute
Complexitate : 2


 


Titlu Ingrediente