retete culinare

cartofi umpluti cu ciuperci

Ingrediente

Pentru cartofi: 4 cartofi mai mari, un borcan de ciuperci , putina paine , verdeata, putina faina, 1 ceapa , 2 catei de usturoi, sare, piper.\\r\\n\\r\\nPentru sos: 250gr bulion , 1 ceapa , 3 linguri amestec de legume congelate, foi de dafin, boabe de piper, putin oregano, 2 catei de usturoi, ulei si sare.

 
retete cu poze
 

Preparare

Se spala cartofii si se pun la fiert intregi, in coaja cam 15-20 minute (sa nu fie nici tari, nici super fierti). Se lasa la racit iar cand sunt inca calduti se scobesc cu lungurita.\\r\\n\\r\\nIn timp ce fierb cartofii se face sosul: se toaca ceapa mare si se caleste in 2 linguri de ulei. Se adauga legumele congelate si 1 cana de apa si se lasa sa se inmoaie bine ceapa. Se adauga rosiile cu tot cu suc, condimentele, usturoi tocat fin si se mai lasa 5 minute.\\r\\n\\r\\n\\r\\nUmplutura: se mixeaza toate ingredientele: ciupercile, painea inmuiata in apa si apoi stoarsa bine, ceapa, usturoiul, verdeata, faina, condimentele, sarea. \\r\\nCu aceasta compozitie se umplu cartofii.\\r\\n\\r\\nIntr-un vas se pune sosul, se mai adauga o canita cu apa, se aseaza cartofii umpluti, se stropesc cu putin ulei si se dau la cuptor 30-40 minute.


 

Mentiuni

Nespecificate
Timp preparare : 90 minute
Complexitate : 1


 


Titlu Ingrediente